Een bijzonder project

Op zondag 14 september 2008 is in de Janskerk in Utrecht muziek van Henny Vrienten in première gegaan. Muziek die je niet meteen van hem zou verwachten. Henny Vrienten, bekend als componist van filmmuziek en popmuziek, gaf enkele jaren geleden in een interview met Trouw aan dat hij nog eens liturgische muziek zou willen componeren. Twee pastores van de EUG hebben naar aanleiding van dat krantenartikel contact met hem gezocht. Het resultaat hiervan was in 2008 te horen in de Janskerk. Ook de bladmuziek en de door het koor van de Janskerk opgenomen CD zijn nu via deze website verkrijgbaar.

Henny Vrienten signeert een cd met de opnames van zijn liturgische composities.

Voor dit project is subsidie verleend door:

Skanfonds

PIN