In mei 2011 bestaat het Bätz-Witte orgel in de Janskerk 150 jaar. Een historisch instrument op een prachtige plaats in de Utrechtse binnenstad: reden om dit jubileum niet zomaar voorbij te laten gaan. Daartoe zijn in mei 2011 de nodige festiviteiten gepland:

De première van de Missa Poetica voor orgel en koor, door componist Bernard van Beurden speciaal voor deze gelegenheid geschreven. De première gaat plaatsvinden op zondagmiddag 29 mei 2011, de verjaardag van het orgel, om 13.30 uur.

In het kader van de Culturele Zondag met het thema Utrecht danst wordt de Missa Poetica op zondagmiddag 29 mei om 15.30 uur nog een keer extra feestelijk uitgevoerd.

Er komen in mei vier gratis toegankelijke Bloemenmarktconcerten op de zaterdagochtend om 11.15 uur.

De festiviteiten worden georganiseerd door het comité Janskerkorgel 150 jaar!, onder de paraplu van de EUG Oekumenische Studentengemeente Utrecht. Alle festiviteiten vinden plaats in de Janskerk, Janskerkhof 26, te Utrecht. Stuur voor meer informatie over het festival Janskerkorgel 150 jaar! een e-mail aan janskerkorgel@gmail.com.

Het jarige orgel op 28 mei 2011